een blog over haken en diy projecten

Recensie Amigurumi en Monsters

Recensie Amigurumi en Monsters

 

De wereld van de Amigurumi’s is voor mij niet echt bekend terrein. Ik ben zelf niet zo van de poppetjes haken. Nu Guy wat ouder wordt, lijkt het mij toch wel leuk om hier iets mee te gaan doen.

Zodra het boek nieuwe boek Amigurumi & Monsters van Tessa van Riet – Ernst op de mat viel, is het hier in huis al een groot succes. Sinds mijn zoontje het boek zag is hij er niet meer van weg te slaan. Het liefst kijkt hij voor het slapen gaan nog even in het boek. Dat was alvast een goede start voor mijn eerste stappen in de wereld van de Amigurumi’s.

Ik ben de volgende dag direct begonnen met het haken van een van de Monsters. Wat is dat leuk om te doen! Het is af en toe een gepriegel maar dat ben ik wel gewend met mijn oorbellen cirkel. Ik kon niet meer stoppen en het eerste monstertje moest die dag nog af. Je maakt iedere keer een onderdeel en als alles af is mag hij in elkaar gezet worden. Nooit gedacht dat ik het haken van Amigurumi’s zo leuk zou vinden. De eerste was af en ik ben snel gaan kijken welke ik hierna wilde gaan maken. Door tijdgebrek moet ik het boek even naast mij neerleggen. Ik heb besloten zodra ik tijd heb om het lieve groene monster met de beer te haken voor Guy. Deze vind hij echt fantastisch en stiekem ben ik ook wel een beetje verliefd op het lieve grote groene monster.

Het boek is lekker overzichtelijk. Het begint met informatie over het materiaalgebruik en een duidelijke uitleg wat betreft de technieken en enkele tips. Daarna volgen de patroontjes. Alle monsters worden aan het begin van het patroon geïntroduceerd. Zo begint het boek met Frank, Vlad en Hein. Drie kleine monsters die vriendjes met elkaar zijn. Verder vind je in het boek onder andere Sebastiaan de Spin, Sam het spook en vele andere monsters. Het boek is zowel geschikt voor de beginnende Amigurumi haker als voor de gevorderde. Per monster staat de moeilijkheidsgraad duidelijk aangegeven. Het monster dat ik haakte is bijvoorbeeld een makkelijke en echt iets voor de beginnende haak(st)er. Het groene monster is alweer wat moeilijker en uitgebreider om te haken. Tevens staat er aan de zijkant van elk patroontje duidelijk aangegeven welke materialen je dient te gebruiken en de gebruikte afkortingen voor de steken staan ook duidelijk vermeld. Achterin het boek staan alle basis steken nog eens duidelijk uitgelegd en zijn er nog meer tips te vinden.

Voor de promotie van haar boek maakte Tessa een leuk filmpje deze kun je HIER bekijken. Zo kom je alvast in de spooky sfeer voor het haken van je eerste Amigurumi.

collage 1e amigurumi

Conclusie

Het boek is een leuke aanvulling voor haak(st)ers die al vaker Amigurumi’s hebben gehaakt en opzoek zijn naar de spooky maar toch lieve Halloween sfeer. Ben je een beginnende haak(st)er dan is het boek ook de moeite waard om je eerste stappen in de Amigurumi wereld te zetten. De stap bij stap uitleg is zo duidelijk dat je bijna niet mis kunt gaan met het haken van je eerste Amigurumi. De sfeerfoto’s geven je een goed beeld van hoe je monster eruit komt te zien en door de foto’s kom je direct in de halloween sfeer.

Tips van mij

Je kunt onderdelen van de amigurumi’s ook gebruiken voor decoratie in huis. Kijk maar eens naar Sam het Spook. Hiervan heb ik alleen zijn kleed gehaakt. Samen met een potje en een oplaadbaar waxinelichtje heb je een leuke halloween decoratie in huis.

Spookje

Soms kun je voor de vulling ook je overgebleven draadjes gebruiken. Zoals bijvoorbeeld bij de handjes van Magere Hein. Daar heb je niet veel vulling voor nodig en daarom heb ik deze ook gevuld met mijn overgebleven draadjes.

Wil je alvast proberen je eerste Amigurumi te haken? Dan heb ik HIER een leuk gratis patroontje voor koelkastmagneetjes monsters.

Informatie
–  Auteur (Tessa van Riet-Ernst)
–  ISBN (9789043918244)
–  Uitgeverij (Kosmos Uitgevers)

Wil je het boek naar aanleiding van mijn recensie kopen dan kan dat HIER.

Fijn weekend!

0 reactie

 1. Margriet 29 oktober 2015 Antwoord

  Wat een leuke patronen. Ik ben dol op monstertjes.

  • Auteur
   admin 1 november 2015 Antwoord

   Hi Margriet, Leuk he? Dit leuke patroontje ga ik binnenkort ook nog even proberen. Fijne dag! Helen

 2. hello!,I love your writing so so much! share we communicate extra approximately ypur post onn AOL?
  I require an expert in this space to solve my problem.
  May be that’s you! Looking forward to see you.

 3. minecraft 22 april 2019 Antwoord

  Wonderful work! That is the type of information that are meant to be shared around the web.
  Shame on Google for now not positioning this publish upper!
  Come on over and seek advice from my web site .
  Thanks =)

 4. quest bars cheap 23 juni 2019 Antwoord

  Great post but I was wondering if you could write a litte more on this topic?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
  Kudos!

 5. Great site you have here but I was wondering if you knew of any community forums that cover the same topics discussed
  here? I’d really like to be a part of group where I can get comments from other experienced people that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.