een blog over haken en diy projecten

Niet ouderwets maar bijderwets

fotocollage blog naam

Misschien dat jullie je afvragen waar de naam bijderwets vandaan komt. Ik zal even een korte uitleg geven hoe ik deze naam heb gevonden en wat deze naam betekent. Voordat ik voor bijderwets heb gekozen had ik eigenlijk een andere naam bedacht. Die naam bestond helaas al en dus moest ik op zoek naar een nieuwe naam. Met de hoeveelheid webshops tegenwoordig is het best lastig om nog een naam te vinden waarvan nog geen webadres is geclaimd. Uiteindelijk ben ik in een Afrikaans woordenlijstje gaan zoeken. Deze taal spreekt mij erg aan. Neem alleen al het woord muurprop(stopcontact) of hijsbakkie(lift). Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het woord byderwets. Wat zoveel betekent als: wat past bij de huidige tijd en stijl / modern.

Nu is haken eigenlijk best ouderwets maar de laatste paar jaar is het handwerken weer behoorlijk in opkomst. Het is allemaal niet meer zo ouderwets maar bijderwets. Het duurde een paar weken voordat ik aan de naam gewend was maar nu ben ik er erg blij mee. Ook de reacties op de naam zijn erg leuk. Vanaf nu zeg ik: bijderwets wordt het nieuwe hip!

1 commentaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.