een blog over haken en diy projecten

DIY Weekendpot

blog DIY weekendpot

Kennen jullie dat probleem dat je bijvoorbeeld op zaterdag pas aan het einde van de dag erachter komt: o ja dat hadden we wel kunnen doen vandaag! Maar nu is het al te laat….

Dit overkomt ons regelmatig met als gevolg dat als we weer eens een keer langs de Biesbosch rijden wij tegen elkaar zeggen: “o ja daar willen we ook nog een keer naartoe”! Uiteindelijk is dan het jaar weer om en zijn we daar weer niet geweest.

Wij hebben dit jaar besloten om eens een lijst te maken met dingen die wij nog willen doen. Dit kunnen uitstapjes zijn die wat geld kosten maar het hoeft niet altijd duur te zijn. Een strandwandeling bij Bergen aan Zee kost je niets.

Ik ga ervan uit dat wij niet de enige zijn met dit “probleem”. Daarom heb ik iets leuks bedacht dat jullie ook kunnen maken. Dit is ook leuk met kinderen zij kunnen dan zelf ook input geven.

Dit is het enige dat nodig hebt:
-een grote voorraad pot
-een pen
-notitieblaadjes (eventueel met verschillende kleuren)
-etiket

Maak samen een lijst met dingen die je graag nog wilt doen of zien. Dit kan van alles zijn.
Voorbeelden:
-een dagje naar de Biesbosch
-een strandwandeling
-een nieuw restaurant uitproberen
-een high-wine met zijn 2-en
-een dagje openluchtmuseum

Vervolgens schrijf je dit op een notitieblaadje en deze stop je in de pot. Het kan hierbij handig zijn om verschillende kleuren te gebruiken voor verschillende weertypes. Zelf heb ik gebruik gemaakt van wit en blauw. De blauwe is dan voor regenachtig weer.

Maak vervolgens een etiket met daarop : weekend pot en zet hem op een zichtbare plek. Zo kun je elk weekend een briefje eruit pikken. De Biesbosch zit bij ons in de pot. Ben benieuwd wat jullie allemaal gaan doen dit jaar…

Fijn weekend!

0 reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.