een blog over haken en diy projecten

101 Woonideeën fotolijstje DIY

fotolijsjes 2

Voor 101 Woonideeën mocht ik een fotolijstje maken voor de outsert over haken. Ik had nog nooit een lijstje gehaakt dus dat was een hele uitdaging. Het is uiteindelijk een vierkante versie geworden en in de erg herkenbare bijderwets stijl. Strak, geen roesjes en in grijs met een kleur. Dit is allemaal al weer een tijdje geleden maar deze week komt dan eindelijk de haakspecial van 101 Woonideeën uit. Je kunt hem vanaf dinsdag in de winkel kopen.

Wil je dit lijstje zelf maken dan kan dit. Hieronder vind je de uitgebreide beschrijving van hoe ik het lijstje heb gemaakt. Je kunt er je eigen draai aangeven door bijvoorbeeld het lijstje in een kleur te maken of een combinatie van kleuren.

Zie je het niet zitten om zelf een lijstje te haken maar wil je er wel graag een hebben? Je kunt nu kans maken op een van de twee lijstjes. Geef hieronder dit bericht aan welke kleur jij graag zou willen hebben en wie weet ben jij een van de gelukkige! Volgende week woensdag maak ik bekend wie de lijstjes hebben gewonnen.

 

Benodigdheden:

Voor dit lijstje heb ik de volgende spullen gebruikt:

– afdekraam 1-voudig van Peha Standard (Karwei, 2,49)(foto 1)
of je kunt met ijzerdraad zelf een vierkant maken.

– haakkatoen van Catania

– haaknaald 3,5 mm

– stopnaald

collage 101

 

 

Patroon

– je start met het opzetten van een lus(foto 2)

– Ronde 1 : omhaak het vierkantje met vasten. Sluit met een halve vaste in de eerste vast.( Je hebt nu teveel vasten om het lijstje zitten, dat lossen we in de volgende ronde op.)(foto 3)

– Ronde 2: Je draait het haakwerk niet om maar begint met 1 losse, daarna in elke 2e vaste een vaste. Let op! in de hoeken sla je geen vaste over maar maak je 3 x een vaste achter elkaar. Vervolg daarna weer met om de vaste een vaste. Eindig met een halve vaste in de eerste vaste.(foto 4)

– Ronde 3 Je draait het haakwerk niet om maar begint met 1 losse, daarna  in elke vaste een vaste. In de hoeken 3 x 2 vaste daarna weer vervolgen met 1 vaste in elke vaste. Je eindigt met een halve vaste in de eerste vaste. Dit kun je het beste doen met de nieuwe kleur zodat het netter over loopt.(foto 5)

-Ronde 4 Je zet nu  3 losse op, daarna stokjes in elke vaste. In de hoeken 1 x 2 stokjes, 1x 1 stokje, 1 x 2 stokjes, daarna weer verder met 1 stokje in elke vaste. Je eindigt met een halve vaste in de derde losse.(foto 6 en 7)

– Nu kun je de draadjes afhechten aan de achterkant. Als je genoeg overhoudt kun je er zelfs een hanger van maken. Anders kun je met een stukje garen een hanger maken.

 

Ik wens jullie veel haakplezier!

Mocht het patroontje niet kloppen of kom je er niet uit stuur mij dan even een email helen@bijderwets.nl

De websites met patronen van de andere deelnemers kun je terug vinden op de website van 101 woonideeën

 

0 reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.