een blog over haken en diy projecten

DIY ijsthee

ijsthee-DIY

Met zulk lekker weer kun je wel een dorstlesser gebruiken. Zelf vind ik groene ijsthee altijd erg lekker. Normaal koop ik die altijd in de supermarkt. Lekker makkelijk kant-en-klaar. Maar dit keer heb ik hem zelf gemaakt en ik moet zeggen : hij is echt heerlijk! Niet te zoet want dat bepaal jezelf en je weet wat er in zit.

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet. Dit is een aangepaste versie voor 1 liter thee bevat minder suiker. Het originele recept is van Aranka’s Kookblog en kun je hier vinden.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

– 1 liter gekookt water

– 3 zakjes groene citroen thee

– 2,5 eetlepels suiker

– 1 citroen

– kan

rietjes

 

Je maakt de thee als volgt:

Kook 1 liter water. Doe de 3 theezakjes in een theepot met 2,5 scheppen suiker. Giet het water in de theepot en roer goed door. Laat de thee 15 minuten trekken. Laat hierna de thee afkoelen bijvoorbeeld in de wasbak met een laag koud water. Zodra de thee is afgekoeld doe je deze in een kan. Nu kun je de schoongewassen en in dunne plakjes gesneden citroen toevoegen aan de thee. Vergeet niet de pitjes te verwijderen. Laat de thee minimaal 4 uur in de koelkast koud worden.

Schenk de thee in een mooi groot glas met wat ijs, een schijfje citroen en een papieren rietje.  Ben je opzoek naar papieren rietjes? kijk dan eens in mijn shop in het gedeelte geselecteerd.

LET OP: tot en met 6 juli geen verzendkosten met de code: vakantie. De verzending zal plaats vinden op 7 juli.

Fijn weekend iedereen!