een blog over haken en diy projecten

Haken en sfeer recensie

Haken en sfeer

En dan opeens zit ik er weer middenin. Niet dat ik helemaal stilgezeten heb de afgelopen maanden maar alles stond op een laag pitje. Dit betekent niet dat er helemaal niets op mijn pad kwam wat haken betreft. Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden om een recensie te schrijven over het nieuwe haakboek: Haken & sfeer.

Nadat ik het boek had ontvangen ben ik het direct gaan doorbladeren. Wat mij opviel is dat het boek verdeeld is in vijf verschillende thema’s. De thema’s zijn stad, markt, thuis, strand en picknick. De verschillende thema’s hebben zowel haakpatronen voor de beginner als voor de gevorderde haakster. De moeilijkheidsgraad is aangeduid met 1 tot en met 4 bolletjes wol. Waarmee 1 bolletje wol wil zeggen makkelijk haakproject en 4 bolletjes wol pittig haakproject.

De thema’s hebben allemaal hun eigen haakpatronen. Dit is bijvoorbeeld bij het thema stad een tas en een portemonnee. Verder vind je patronen voor espadrilles, omslagdoeken en fleece dekens. Zelf kon ik niet achter blijven wat betreft het uitproberen van een patroon uit het boek. Ik heb gekozen voor een makkelijk patroon zodat ik deze ook snel af heb. De patronen staan duidelijk uitgeschreven en er wordt stap voor stap verteld wat je moet doen. Sommige patronen hebben ook een haakschema. Zelf vind ik het makkelijker om het patroon te lezen dan dat ik een haakschema gebruik maar anderen vinden het haakschema weer makkelijker.
De titel van het boek doet zijn naam eer aan wat betreft de sfeer. De thema’s zijn allemaal in de juiste sfeer gefotografeerd. Het zijn mooie rustige foto’s waarop het eindresultaat van het patroon goed te zien is. Door de juiste sfeer neer te zetten met de foto’s heb je ook direct zin om die tas te haken om naar de markt te kunnen gaan.

Het is een mooi boek met mooie en leuke patronen die zowel de beginner als de gevorderde haakster zullen aanspreken. De patronen zijn duidelijk beschreven. Wat mij zelf nog aanspreekt is dat niet alle patronen zijn uitgewerkt in felle kleuren. Sommige patronen zijn ook gewoon gehaakt in grijstinten. Hierdoor zal het boek waarschijnlijk ook een grotere doelgroep aanspreken. Niet iedereen houdt vanzelfsprekend van felle kleuren 😉

Wat betreft de prijs, deze is ook zeer schappelijk. Je hebt dit boek al voor 14,99 in huis.

Zelf heb ik nog wel twee puntjes van kritiek. Sommige patronen zijn niet echt origineel zoals de pompons bij het thema picknick. Een ander puntje van kritiek is dat het soms lastig is te achterhalen hoe ze bepaalde patronen hebben bevestigd. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de portemonnee en bij een van de fleece dekens. Ik ga ervan uit dat niet ieder fleece deken dat je koopt automatisch al een feston steek als rand heeft. Als je dit zelf al wat meer gedaan hebt is dit geen probleem maar als beginner is het soms gissen.

Ik ga snel kijken wat mijn volgende project gaat worden. Heb je ook zo’n zin in haken gekregen? Je vindt het boek bij diverse wol winkels of bij bol.com.

Fijn weekend!

Helen

0 reactie

 1. Victorniz 19 oktober 2020 Antwoord

  since most people which can mist stutter to this horsewhip buy generic cialis online Below the possibility can other a testy well-rounded thickness tissue.

 2. SamuelNex 2 november 2020 Antwoord

  erectile dysfunction treatment online ed meds ambien without a doctor’s prescription

 3. Kevincrymn 8 augustus 2021 Antwoord

  daddy hunt gay dating
  gay dating in pakistan
  gay black men dating site

 4. RaloDaddy 9 september 2021 Antwoord
 5. HenryNEN 16 september 2021 Antwoord

  gay speed dating brighton
  good free gay dating websites
  black gay dating sites

 6. Tildrarma 20 september 2021 Antwoord
 7. Gastemy 26 september 2021 Antwoord
 8. avalpiree 3 oktober 2021 Antwoord

  http://prednisonebuyon.com/ – buy prednisone no rx

 9. Matthewzes 15 oktober 2021 Antwoord

  professional essay writing service
  websites that write essays

 10. Keflex Without Prescription Over Night

 11. Wallacetig 19 november 2022 Antwoord

  karate phoenix satalight tv show-me cash

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.