een blog over haken en diy projecten

Haakprojecten van de maand mei

overzicht haakprojecten

De afgelopen maand ben ik weer begonnen met mijn blog en ook weer begonnen met haken. Door alle gezellige haakuitjes zoals de geweldige haakmiddag van Draad en Praat en de haakcursus van Draad en Praat heb ik weer enorme zin en inspiratie gekregen om te haken.

portemonnee

Ik maakt niet alles zelf maar maak ook weleens iets uit een haakboek. Zo ook deze portemonnee uit het boek HAKEN & SFEER. Over dit boek schreef ik afgelopen maand ook een recensie. Je kunt hem hier nog eens lezen.

 stoel met omslagdoek

Verder haakte ik eindelijk mijn zomerse omslagdoek van haakt.nl af. Deze heb ik jaren geleden bij haar gekocht inclusief de katoen. Inmiddels verkoopt zij nog wel de patronen maar geen garen meer. Het is een lekker luchtige sjaal geworden in zwart met wit. Leuk voor over mijn leren jas als het wat frisser is. Voor deze sjaal had ik nog wat extra katoen gekocht maar nu blijkt dit weer teveel te zijn. Daar ga ik nu een leuk zomers sjaaltje van haken. Deze zal een van de komende maanden te vinden zijn als een DIY patroon op mijn blog.

 speenkoord claire

Verder haakte ik voor mijn kleine man nog een nieuw speenkoord met het mooie katoen van By Claire. Deze katoen zat in de te gekke goodiebag van Draad en Praat. Het zijn lekkere zomers kleurtjes. Deze speenkoord kan zowel voor een jongen als voor een meisje. Je vind deze dan ook vanaf vandaag in mijn webshop. Leuk als kraamcadeau.

woonmand

Op zaterdag 16 mei deed ik dus de haakcursus rondhaken van Draad en praat. Niet dat ik een cursus nodig heb maar ik deed vooral mee voor de gezelligheid. Lekker haken onder het genot van een kopje thee en gezellige gesprekken. Deze cursus is ideaal voor de beginnende haakster. Voor de mand gebruik je een grove wol en een grote haaknaald dus is het makkelijk haken. Wil jij ook leren haken en meteen een leuke woonmand maken kijk dan eens op het blog van Lisanne van Draad en Praat. Zij maakt en verkoopt tevens hele mooie patronen zoals de patronen van de bosdieren.

sokken

Natuurlijk mag ik ook mijn eigen DIY niet vergeten van deze maand. Heb je hem nog niet gezien kijk dan snel hier. In het blog met de DIY leg ik uit waarom ik een Like via Facebook of Twitter vraag. Het ontwerpen van een patroon en het uitwerken en foto’s maken kost namelijk heel veel tijd. Ik vind het ontzettend leuk om te doen maar voor de uurtjes die ik erin stop  vind ik het niet meer dan normaal dat ik er iets voor terug krijg.  Als je het zo bekijkt stelt een like dus niet meer zoveel voor. Kleine moeite en voor mij een groot plezier. Enne, let op! Want wil je geen Like geven dan kun je deze patroontjes aan het einde van het jaar kopen tegen een zeer klein prijsje.

Fijn weekend allemaal!

Helen

 

 

0 reactie

 1. Evanaste 22 juli 2020 Antwoord
 2. Evanaste 7 augustus 2020 Antwoord
 3. Kianaste 12 augustus 2020 Antwoord
 4. Janenaste 16 augustus 2020 Antwoord
 5. Janenaste 18 augustus 2020 Antwoord
 6. Kimnaste 22 augustus 2020 Antwoord
 7. Evanaste 3 september 2020 Antwoord
 8. Evanaste 9 september 2020 Antwoord
 9. Evanaste 10 september 2020 Antwoord
 10. Kimnaste 11 september 2020 Antwoord
 11. Evanaste 16 september 2020 Antwoord
 12. Kimnaste 17 september 2020 Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.