een blog over haken en diy projecten

Mijn favoriete wol winkel Pera Pasha

Iedere maand zet ik een van mijn favoriete wol winkels in de spotlight. Iedere favoriete wol winkel is uniek want zij verkopen allemaal weer andere wol en katoen. Bij de een koop ik mijn mooie katoen, bij de ander koop ik weer heerlijke wol. Tevens heeft elke winkel zijn extra’s welke ik ook zal uitlichten. Ik begin mijn favoriete wol winkel met: Pera Pasha

 

Mijn favoriete wol winkel Pera Pasha.

Dat mijn eerste wol winkel blog over Pera Pasha gaat is niet geheel vreemd. Want zeg nou zelf, in je eigen dorp een gigantische wol winkel dat wil toch elke haaknerd? Ik kan het dan ook niet laten om iedere keer als ik boodschappen ga doen even binnen te lopen bij de heren Oscar en Cey.

favoriete wol winkel

Zij zijn begonnen met een online wol winkel en in 2014 kwam daar de stenen winkel in centrum Pijnacker bij. Inmiddels is er na een stevige verbouwing nog meer ruimte bij gekomen. Vanaf maart zal er ook nog eens een pop-up store openen in Bergen op Zoom. Deze plek is met name gekozen om zo ook hun vele Belgische klanten tegemoet te komen.

Mijn favoriete wol winkel het assortiment

Als je de winkel binnen komt dan stap je een wol walhalla binnen. De winkel is licht en de keuze aan wol en katoen is enorm. Van de grabbelbakken met wolletjes voor een euro tot aan de meest exclusieve wol.

Het assortiment van Pera Pasha is groot.  Ze zijn bekend geworden door de wol uit Turkije. Het geboorteland van Cey. Het nummer 1 wolmerk in Turkije Kartopu hebben zij in hun assortiment.

Tevens kun je er terecht voor de bekende merken zoals Phildar, Scheepjes, Hoooked en Lammy. Verder zijn er (voor mij) de minder bekende merken zoals Noro, Lang Yarns en Kartopu. Om het af te maken heeft Cey ook nog zijn eigen haakkatoen lijn: Mr. Cey Cotton. De lijn bestaat uit: Mr. Cey Vintage, Mr Cey Regular en de MeloCey. De MeloCey collectie is helemaal afgestemd op de kleuren van 2016.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot nu toe de voor mij bekende merken heb gekocht bij Pera Pasha, maar daar gaat dit jaar verandering in komen. Ik ga zeker de leuke sjaal met de Lang Yarns Sol Degrade haken of breien en de Turkse Kartopu  staat ook nog op mijn lijstje.

Mijn favoriete wol winkel extra’s

Zoals als ik al eerder vermeldde is elke wol winkel uniek en heeft zijn eigen leuke extra’s. Zo heeft Cey vorig jaar een kinderboek uitgebracht. Lees het verhaal met je kinderen en haak alle figuren uit het boek. Voorin staat het verhaal van Hero en de draak en achterin vind je alle patronen van de figuren uit het verhaal. Je kunt de haakpakketten in de webshop kopen. Zo kun je het verhaal echt tot leven brengen. Ik vind het een geniaal idee en volgens mij is dit nog nooit eerder gedaan. Uiteraard heb ik het boek al gekocht maar ben ik nog niet toegekomen aan het haken van de figuren. Nu is Guy nog te jong dus ik heb nog even de tijd.

Collage Hero

 

Wil jij het boek graag kopen? klik dan hier

Verder worden er regelmatig workshops gegeven bij de heren van Pera Pasha en hebben zij inloop ochtend op donderdag van 09.30 tot 11.30 en een keer in de maand een haak-in op woensdagavond. Hiervoor kun je je aanmelden via de website. Het kost 4 euro en daar krijg je dan koffie/thee en iets lekker voor.

Afgelopen woensdag ben ik naar de Haak-in geweest en ik moet zeggen dat dit erg gezellig was. Beide heren waren aanwezig en iedereen zat gezellig met elkaar te kletsen en elkaars haakprojecten te bekijken. Verder is er dan ook de mogelijkheid om te shoppen en kun je op je gemak een kijkje in de winkel nemen. Dit ga ik zeker vaker doen.

Pera Pasha extra

Mocht je eens een kijkje willen nemen bij de heren dan is dat zeker een aanrader. Kom je van ver? Laat het mij even weten dan kan ik je ook nog wat leuke adresjes geven om hier in de buurt te lunchen.

Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb gemaakt voor de wol winkel Pera Pasha. Mochten jullie de winkel al kennen en er regelmatig wat kopen dan ben ik erg nieuwsgierig naar wat jullie dan zoal kopen. Ik vind het erg leuk als je een reactie achterlaat onder dit blog.

Fijn weekend!

Helen

 

 

0 reactie

 1. Thanks for one’s marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you
  can be a great author. I will always bookmark your blog and will often come back later on. I want to encourage you continue your
  great writing, have a nice holiday weekend!

 2. http://tinyurl.com 23 november 2019 Antwoord

  Greetings I am so glad I found your site, I really found you by error, while I was researching on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to
  say kudos for a incredible post and a all round exciting blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a
  great deal more, Please do keep up the excellent b.

 3. are coconut oil 25 november 2019 Antwoord

  First off I want to say excellent blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind.

  I was interested to know how you center yourself and clear
  your thoughts prior to writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting my ideas out there.
  I do enjoy writing however it just seems like the first 10
  to 15 minutes are wasted simply just trying to figure out how
  to begin. Any recommendations or hints? Kudos!

 4. ps4 games 7 december 2019 Antwoord

  My partner and I stumbled over here from a different website and thought I might as well check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding out about your web page again.

 5. sling tv 18 januari 2020 Antwoord

  hey there and thank you for your info – I’ve certainly picked up something new from right here.
  I did however expertise some technical issues using this site,
  as I experienced to reload the site many times previous
  to I could get it to load correctly. I had been wondering
  if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect
  your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more
  of your respective exciting content. Ensure that you update this again soon.

 6. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective.
  A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appearance.
  I must say you’ve done a excellent job with this.

  Also, the blog loads very quick for me on Safari. Outstanding Blog!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.