DIY Kunst

Voor de lege muur bij mijn werkplek maakte ik eigen kunst. In deze blog lees je hoe ik deze kunst maakte en met welke kleuren.

Gehaakte regenboog

 • Groot canvas (Action)
 • Wol Drops Eskimo (kleurnr. 47 / 86 / 85)
 • Verf spiced honey (flexa)
 • lijmpistool

Het canvas schilderde ik in 2 x met de kleur spiced honey van flexa. Daarna haakte ik de regenboog. Het patroon vind je hieronder. Als de regenboog af is kun je deze met een lijmpistool vastlijmen op het canvas.

Patroon regenboog

 • haak 2 lossen met de kleur licht beige(47)
 • haak in de 2de losse vanaf de naald 3 vasten
 • haak 1 keer losse
 • Vanaf nu ga je meerdere
 • Mocht je het niet snappen kijk dan op youtube. Zoek naar : halve cirkel haken.

Ik haakte rij 1 t/m 13 in de kleur licht beige (47). Rij 14 t/m 21 in de kleur curry (85). Rij 21 t/m 28 in de kleur copper (86).

Matisse

 • Vierkant canvas (Action)
 • Verf (tester flexa)
 • Verf (tester flexa)
 • voorbeeld afbeelding
 • potlood en gum

Ik vond deze afbeelding van Matisse online en besloot hem in mijn eigen kleuren na te maken. Ik tekende de afbeelding zo goed mogelijk na met potlood. Daarna verfde ik eerst twee keer met de lichte kleur en daarna twee keer met de donkere kleur.

Gezicht

 • rechthoeking cancas (Action)
 • Verf (flexa tester)
 • Voorbeeld tekening (gezocht op lijntekening)
 • Calligraphy pennen (Action)

Schilder het canvas. Teken met een van de Calligraphy pennen de lijntekening. Zelf heb ik meerder lijntekeningen uitgeprobeerd op papier. Daarna besloten de meest simpele te maken. Ik ben namelijk niet zo’n goede tekenaar:)

Ik ben erg benieuwd naar jullie kunstwerken. Leuk als jullie ze willen delen met #bijderwetsdiy

Laat een reactie achter